Enquête 

Buitenschoolse Opvang 

in Lathum ??

   

 

 

 

 

Op dinsdag 21 maart 2006 worden de enquêtes uitgedeeld op de ds.Jonkersschool en de peuterspeelzaal het Jonkertje. 

 

 

Toelichting bij de enquête

 

Basisscholen worden verplicht buitenschoolse opvang te regelen

Buitenschoolse opvang op scholen is volop in de publiciteit. Als de plannen van de tweede kamer uitgevoerd gaan worden, worden de basisscholen verplicht of krijgen een inspanningsverplichting[1] buitenschoolse opvang aan te bieden met ingang van 1 januari 2007. Er wordt gesteld dat wanneer de ouders hierom vragen, de scholen voor- en naschoolse opvang (tussen 7.30 en 18.30 uur) moeten gaan organiseren of laten organiseren.

Vooruitlopend op deze plannen ben ik me aan het oriënteren of het haalbaar is om in Lathum buitenschoolse opvang te gaan organiseren.

Wet kinderopvang

Om een kinderopvangorganisatie te verwezenlijken is het van belang dat deze voldoet aan de kwaliteitseisen die gesteld worden in de Wet kinderopvang die ingegaan is op 1 januari 2005. Wanneer een kinderopvangorganisatie voldoet aan deze kwaliteitseisen wordt de organisatie ingeschreven in het register bij de Gemeente Zevenaar. Zodra de organisatie is ingeschreven in dit register komen de ouders in aanmerking voor een tegemoetkoming van de eigen bijdrage vanuit de overheid en de werkgever. Hierdoor wordt het voor ouders een betaalbare zaak om hun kinderen onder te brengen bij een gekwalificeerde kinderopvangorganisatie. Voor buitenschoolse opvang is er voor het jaar 2006 bijv. een maximumprijs gesteld van € 6,03 per uur en krijgen in principe de ouders 1/3 van de overheid vergoed, en 1/3 van de werkgever vergoed. Men zou dan zelf ong. € 2,- per uur gaan betalen. De uiteindelijke eigen bijdrage is afhankelijk van de hoogte van het inkomen van de ouders en van de bijdrage van de werkgever(s). Voor meer informatie verwijs ik naar de website:

www.jonghkies.nl/bso/eigenbijdrage.htm

Waarom buitenschoolse opvang in Lathum

De kinderen in Lathum worden vooral opgevangen door familie en buren, dus waarom een kinderopvangorganisatie hier beginnen?  Én is Lathum niet te klein voor een kinderopvang organisatie?

De laatste jaren is - mede door de bewoners van het Riverparc - het aantal leerlingen op de ds.Jonkersschool flink gestegen. Vooral de groepen 1,2,3 en de peuterspeelzaal hebben veel kinderen.  

Daarnaast denk ik dat juist een kleinschalige kinderopvang heel goed past binnen een dorp als Lathum. Het heeft veel voordelen wanneer kinderen na school met elkaar allerlei activiteiten kunnen doen. Bovendien kunnen niet alle kinderen altijd terecht bij familie of vrienden.

Enquête

In deze enquête gaat het met name om kinderopvang voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4- 12 jaar (BSO). De laatste vraag (vraag 13) heeft betrekking op zowel de BSO als op kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar.

Als er vragen tussenstaan die niet op uw situatie van toepassing zijn hoeft u daar niets aan te kruisen.

Wilt u óók als u geen gebruik maakt (wilt maken) deze enquête invullen én op school inleveren ( in de rode brievenbus, rechts naast de bovenbouw ingang van de school).

Uw gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld.

SVP inleveren vóór 1 april a.s.

Voor meer informatie of vragen:

Erna Vaarties

evaarties@chello.nl


[1] Volgens recente ontwikkelingen adviseert de Onderwijsraad dat scholen vier jaar de tijd krijgen en stelt een inspanningsplicht voor vanaf 1-8-2007.

 

Copyright ® 2006 Jonghkies.nl
Datum laatste wijziging: 21 maart 2006 16:00
 

   Enquête

   Nieuws

   Links

   Eigen Bijdrage

     Jonghkies.nl